Het is inmiddels 2 jaar geleden dat ik zo'n Italiaanse dag eerder heb mogen meemaken, maar ik vraag me echt af waarom dit zo lang heeft moeten duren. Zo'n dag is namelijk zo mooi om mee te maken aangezien ik dan zelf de mogelijkheid heb om met de klant in gesprek te gaan. Normaal lever ik de sokken natuurlijk af bij de winkel en leg ik het lot in de handen van de verkoper.

Derksen & Derksen

Deze winkel in Zwolle is sinds een aantal maanden klant en bij Derksen & Derksen zijn ze niet van het achterover leunen, maar van actie. Dit gecombineerd met kundig en enthousiast personeel maakt het een hele fijne winkel. In de maand mei pakken ze dan ook uit met het thema Italië. Zo hebben ze vanwege deze actie mij benaderd om een dag in de winkel te komen staan. Een mooi moment om wat meer naamsbekendheid te genereren voor mijn sokkenmerk Carlo Lanza maar bovenal goed voor de relatie met de mensen achter de winkel.

Voor herhaling vatbaar

Het was een zeer succesvolle dag waarbij ik vele mensen heb kunnen uitleggen hoe de Carlo Lanza sokken nu daadwerkelijk worden gemaakt in Italië. Voor velen ging een wereld open en de reacties waren dan ook zeer positief. Mensen blijken persoonlijk advies en uitleg zeer te waarderen, naast het ambacht dat schuilgaat achter het product. Van dit soort dagen mogen er dan ook nog vele volgen. Bij deze schrijf ik direct alle andere ambassadeurs van Carlo Lanza sokken aan om net zo actief te blijven met het organiseren van leuke dagen zoals Derksen & Derksen dat doet. Ik werk hier in ieder geval graag aan mee.