Nieuwe ontwikkelingen Carlo Lanza

Sinds mijn laatste blog is er weer zoveel gebeurd dat ik het tijd vond om de vele gebeurtenissen met je te delen. Zo ben ik de laatste maanden druk geweest om het netwerk aan winkels te vergroten die mijn merk sokken gaat verkopen. Inmiddels zijn er 21 winkels die zich ambassadeur mogen noemen van het merk Carlo Lanza. Gemiddeld komt hier wekelijks een nieuwe winkel bij. Overigens wil ik hierbij direct jou als volger en/of klant hartelijk danken. Zonder de tips van jullie had me dat niet gelukt, dus dank daarvoor!

Lanceren webwinkel

Een ander belangrijke peiler is om de webwinkel zo snel mogelijk te lanceren op Carlo Lanza. Doordat er zoveel speelde is dit even blijven liggen. Recent heb ik dit samen met de webbouwer opgepakt en zijn we van plan om de online winkel binnen 2 weken te lanceren.

Fotografie

Op dit moment is het nog zeer warm, maar voor het aankomende najaar en winterseizoen is inmiddels nieuwe collectie ingekocht. Hiermee is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Naast de 13 katoenen varianten zijn er 2 nieuwe kleuren katoen ingekocht om de basis te verbreden. Daarnaast was er behoefte om wollen sokken en kousen toe te voegen aan het assortiment. Binnen deze categorie ben ik eerst gestart met 10 verschillende kleuren. Bijzondere nieuwkomers zijn toch wel een aantal kleuren wol/zijde sokken en kousen.

Zaken doen met Italianen

Laat ik positief beginnen; zaken doen met Italianen blijft mooi, maar zeer zeker ook een uitdaging. Zo heb ik tijdens mijn bezoek aan het sokkenatelier in februari jl. voorzichtig gevraagd om het proces van sokken maken te mogen filmen tijdens een volgend bezoek. Op het moment van vragen was dat geen enkel probleem. Alles stond tot mijn beschikking en ze beloofden volledige medewerking. Weer terug in Nederland heb ik vervolgens flink wat tijd en energie gestoken in het vinden van de juiste cameraman. De film moet echt een stuk nostalgie, historie (men maakt hier al ruim 50 jaar sokken) en authenticiteit uitstralen. Na deze persoon gevonden te hebben wilde ik de reis in samenspraak met mijn leverancier plannen. Vervolgens was er radiostilte. Na nog wat mails gestuurd te hebben bleek dat men liever toch niet had dat ik ging filmen. Fotografie was echter geen probleem. Ik viel van mijn stoel. Om een lang verhaal kort te maken mocht ik uiteindelijk wel filmen, maar dan zonder cameraman. Ik moest het zelf doen. Omdat ik dan zeker weet dat ik alles wat ik hierboven noemde qua uitstraling niet ga bereiken was dat ook van de baan. Uiteindelijk heeft met mijn verzoek toch goedgekeurd met enkele voorwaarden. Zo zie je maar dat de aanhouder weliswaar wint, maar niet zonder flink te zweten.

Medio oktober gaan we deze reis maken en zullen we het bijzondere proces achter de sokken van Carlo Lanza op film gaan vastleggen. Saluti, Carlo