Het leven van een sok is (soms) zwaar

Al enkele jaren werk ik met luxe herensokken en kousen en al enkele jaren geef ik mijn klanten tips over hoe deze het best te onderhouden. Persoonlijk vind ik dit belangrijk. Mijn klant is bereid een stukje meer te betalen voor kwalitatieve sokken en kousen. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch ze te adviseren hoe de sokken en kousen mooi te houden. Een belangrijk advies van mij is het gebruik van een waszak voor sokken. Het is natuurlijk geen hogere wiskunde: sokken zijn gebruiksvoorwerpen. Ze worden gewassen, wat sterk aan te raden is. Maar meer dan eens worden ze veel te warm gewassen. Na het wassen krijgen ze het regelmatig zwaar te verduren in de wasdroger. Ook een zeer pijnlijke ervaring voor sokken en kousen. Vervolgens lopen we er op. Hoewel dit logisch is, is het in mijn optiek minder logisch dat er ook gewoon op laminaat, steen of een houten vloer wordt lopen. Ook dat vinden ze niet fijn kan ik je zeggen.

Duurzaamheid

Regelmatig geef ik klanten tips over hoe de sokken te wassen en dat is bij voorkeur op 30 graden. Het gebruik van de droger raad ik ten zeerste af. Dit zorgt voor teveel wrijving en beschadiging van het garen, dat ze dit vroeg of laat niet overleven. In het verleden heb ik klanten ook weleens geadviseerd een waszak te gebruiken. Hoewel hier meer dan eens lacherig op werd gereageerd was ik eigenlijk serieus. De sokken worden met veel zorg gemaakt en je betaalt er een bovengemiddelde prijs voor. In mijn optiek is het dan ook niet meer dan logisch om ze ook met veel zorg te onderhouden. Ook adviseer ik binnen huis ook zoveel als mogelijk op slippers of pantoffels te lopen.

Unieke waszak voor sokken

Dit was dan ook de reden dat ik recent heb besloten zelf een waszak voor sokken te ontwerpen. Misschien is het wel een utopie te verwachten dat mijn klant zelf een waszakje aanschaft voor zijn sokken. Onderstaand ontwerp is een sample van de eerste waszak ter wereld voor sokken. Uniek! Door mij is er dan alles aan gedaan om de klant te faciliteren de beste zorg te realiseren voor hun bijzondere sokken. Zo, nu eerst zelf maar eens testen!