Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »

Richtlijnen voor de juiste sokken bij je smoking

Published on 14 f, 2023
Richtlijnen voor de juiste sokken bij je smoking

Een chique avondfeest, een bal of een feestdag zoals kerst is een uitgelezen moment om een smoking te dragen. Veel mannen hebben bij de aanschaf ervan veel aandacht voor het perfecte jasje, het juiste overhemd, de ideale das of vlinderstrik en passende schoenen. Maar wist je dat je sokken ook cruciaal zijn voor een volledig stijlvolle uitstraling?

Sokken zijn helaas nog steeds vaak het ‘ondergeschoven kindje’ als het gaat om de styling. Toch kun je de plank flink mis slaan als je dit detail over het hoofd ziet. ‘Foute’ sokken kunnen namelijk een grote impact hebben op je algehele uitstraling.

Discreet design, maar liever effen

Als je al voor sokken met een patroon kiest, houd het dan vooral subtiel. Meestal is een smoking zwart. Draag dan ook het liefst zwarte sokken en zwarte schoenen om een vloeiende overgang van broek naar sokken te creëren. Wil je eens wat anders en kies je voor een outfit in bijvoorbeeld donkerblauw of grijs, draag dan geen sokken met opvallende en felle patronen. Kies liever voor een discreet design of effen sokken in dezelfde kleur, of een tint donkerder dan je smoking. Zorg ook dat de kleur van je schoenen afgestemd is op het geheel.

De juiste lengte

Te korte sokken zijn uiteraard not done wanneer je in een smoking verschijnt. Bij voorkeur draag je iets langere sokken (alle Carlo Lanza sokken vallen gelukkig al iets hoger op het been) of natuurlijk gewoon kniekousen. ‘Dat is zoals het eigenlijk heurt’, zou Jort Kelder zeggen. Bij Carlo Lanza hebben we hiervoor speciaal de zwarte kniekousen in katoen en zijde. Dit draagt niet alleen enorm comfortabel, maar de toevoeging van zijde zorgt er ook nog eens voor dat de broek zo min mogelijk aan de kous blijft 'plakken'. Dit laatste is regelmatig een bijkomend nadeel bij het dragen van kousen wanneer men de pijp van de broek smal draagt. Dat wordt bij het dragen van deze kousen dus geminimaliseerd.

Ga voor draaggemak

Ook het draaggemak mag niet uit het oog verloren worden. Kies daarom voor sokken die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals Egyptisch katoen of merinowol of onze kniekousen in katoen en zijde. Onze sokken staan bekend om hun ultieme draagcomfort. En dat kan echt het verschil maken als je tijdens het evenement langdurig moet staan of zitten.

Smoking en etiquette

Door het dragen van de juiste sokken toon je respect voor formaliteit en etiquette. Je laat zien dat je aandacht hebt besteed aan detail en in staat bent om de regels van formele kleding te volgen.

Spieren voor Spieren

Sokken voor bij je smoking vind je natuurlijk bij Carlo Lanza. Speciaal voor de feestmaand hebben we ook mooie cadeaupakketten op onze website staan. Eenmalig kunnen we ook sokken omruilen vanuit de cadeaudoos. Dus wil je in plaats van de gestreepte sok of grijze sok, de zwarte smokingsokken hebben, dan kunnen wij deze aanpassing voor je doen. Stuur dan even een mail na je bestelling met deze aanpassing. Tot slot willen we je nog graag attenderen op onze geweldige geschenkbox die twee paar sokken én een tube Italiaanse Marvis tandpasta bevat. Met de aanschaf van deze geschenkbox maak je niet alleen de ontvanger van dit mooie cadeau blij, maar draag je ook bij aan een goed doel. Voor ieder verkocht pakket doneren wij namelijk € 5,- aan Spieren voor Spieren. Voor het eind van het jaar hopen wij weer een zo groot mogelijk bedrag te kunnen ophalen. Help jij mee?

Schreibe einen Kommentar

* Your emailaddress will not be published

* Pflichtfelder