Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

De reis die jouw kwaliteitssokken hebben afgelegd

Published on 11 f, 2024
De reis die jouw kwaliteitssokken hebben afgelegd

Vraag je je weleens af wat voor reis de kwaliteitssokken, die je aan je voeten hebt, gemaakt hebben? Jij bent alleen getuige geweest van het laatste stukje van dat traject, maar er ging heel wat aan vooraf. Je leest er alles over in dit blog.

 

Hoogwaardige textielindustrie

Niet voor niets koopt Carlo wol en katoen voor zijn kwaliteitssokken in bij grote garenfabrikanten in het noorden van Italië. Dat is niet alleen vanwege zijn Italiaanse roots, maar vooral omdat het Zuid-Europese land bekend staat om haar hoogwaardige textielindustrie en de productie van luxe garens. Die kenmerken zich vanwege hun:

  • kwaliteit van vezels: hoogwaardige natuurlijke vezels zoals merinowol en Egyptische katoen voor een zachter en luxueuzer gevoel
  • vakmanschap: traditionele methoden worden gecombineerd met moderne technologie
  • innovatie op het gebied van nieuwe weeftechnieken, kleurstoffen en afwerkingen
  • aandacht voor detail: zorgvuldige afwerking van stoffen en garens

 

OEKO-Tex Standard 100 kenmerk

De merinowol en de Egyptische katoen zijn voorzien van het OEKO-Tex Standard 100 kenmerk. Dit is een gezondheidskeurmerk voor textiel, dat jou de garantie geeft dat het garen in de juiste kleur wordt geverfd zonder toevoeging van chemische stoffen. Met andere woorden: het is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, en die bijvoorbeeld verantwoordelijk kunnen zijn van het ontstaan van allergische reacties.

 

Handgeketteld

De door ons ingekochte garens worden gekleurd op basis van onze wensen en kleurstalen en vervolgens naar één van onze ateliers vervoerd. Hier worden de kwaliteitssokken met behulp van een machine vervaardigd. Er bestaan twee soorten machines. De oude machines maken een sok zonder voetstuk, dat nog apart moet worden gebreid. Wij werken met modernere - zogenoemde ‘circulaire’ - breimachines van het merk Lonati waarop negen kleuren, dus negen spoelen met garens, kunnen worden toegevoegd. Op zo’n circulaire machine  wordt de sok meteen gesloten. Dat noemen we ‘handgeketteld’.

 

Geen voelbare naad

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, worden onze kwaliteitssokken dus niet handmatig geketteld, maar gebeurt dit machinaal. Het kettelen van sokken is een specifieke methode voor het naaien van de naden. Door de stofranden aan elkaar te bevestigen met een lusvormige naad, is deze naad plat en niet voelbaar. Dat voorkomt irritatie en blaarvorming bij de drager. Het behoeft dan ook geen uitleg dat sokken die geketteld zijn, comfortabeler dragen dan sokken met een voelbare naad. Over het algemeen wordt het kettelen van sokken dan ook als een kwaliteitskenmerk beschouwd.

 

Fantastisch draagcomfort

Als de kwaliteitssokken klaar zijn, worden ze gewassen om te voorkomen dat ze bij jou thuis krimpen na de eerste wasbeurt. Vervolgens worden ze gestreken op een hete voetstandaard en worden ze twee aan twee – bij elkaar gehouden door een clipje, logo en label – ingepakt waarna ze de fabriek verlaten en naar Nederland worden vervoerd. Hier in Nederland worden ze opgeslagen bij een sociale werkvoorziening waarmee we samenwerken en van waaruit de sokken dagelijks worden ingepakt en verstuurd. Voor jou is het dan nog slechts een kwestie van bestellen en kopen, voordat jij kunt genieten van het fantastische draagcomfort van onze sokken. Om daar zo lang mogelijk van te kunnen genieten, geven we je ook nog tips om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Bestel ze vandaag nog!

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden