Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Van hosen tot kniekousen: mode voor de man

Published on 14 f, 2024
Van hosen tot kniekousen: mode voor de man

Bij het woord ‘kniekousen’ denk je wellicht aan iets wat sporters dragen of wat Schotse mannen aan hebben onder hun rok. Het zal in ieder geval waarschijnlijk niet meteen beelden oproepen aan een fashion item dat jij als stijlvolle man onder je dagelijkse outfit wilt dragen. Toch vergis je je daarin, want ze winnen steeds meer aan populariteit. Met name bij mannen.

 

Nuttig kledingstuk

Van oudsher werden ze voornamelijk door mannen gedragen. Kniekousen waren een nuttig onderdeel om benen lekker warm te houden. De precieze oorsprong ervan is overigens lastig om vast te stellen. Als we teruggaan in de tijd komen we ze in ieder geval in allerlei verschillende culturen tegen.

 

Onderdeel van hofkleding

Al in de middeleeuwen zien we dat mannen beenlingen of hosen droegen: lappen van wol die met banden rond de onderbenen werden vastgemaakt. Later, tijdens de Renaissance, droegen mannen vaak kousen als onderdeel van hun hofkleding. Deze kousen waren meestal gemaakt van zijde en versierd met kant of borduursels. Pas in die periode ontdekten ook vrouwen het gemak van het dragen van kousen.

 

Teken van sociale status

Wist je dat in de 18e en 19e eeuw het dragen van kniekousen werd gezien als een teken van sociale status? Ze werden meestal gemaakt van zijde of katoen en waren onderdeel van formele kleding. Tot dat moment werden ze zowel door vrouwen als mannen gedragen, maar toen in de 20e eeuw de broeken van de mannen langer werden, verdween daarmee voor hen de noodzaak om lange kousen te dragen.

 

Kantooretiquette

Toch zien we de populariteit van het dragen van kousen onder mannen de laatste jaren weer stijgen. Zelf merken we ook dat er steeds meer vraag is naar onze kousen die het hele onderbeen bedekken. En dan niet alleen door mannen van middelbare leeftijd of ouder, maar ook door jonge mannen. Het past ook wel bij de etiquette op kantoor waarbij je wilt voorkomen dat je huid ziet als je gaat zitten. Vooral in Italië – de bakermat van de mode - is het eerder bijzonder om geen kousen te dragen.

 

Kniekousen zijn lekker warm

En laten we wel wezen: het dragen van die kousen is ook nog eens lekker warm in de winter. Onze kousen zijn gemaakt van merinowol, één van de beste wolsoorten ter wereld die zorgt voor een optimaal draagcomfort. De mooie eigenschap van wol is overigens dat het ervoor zorgt dat je lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Op deze manier beschermt wol tegen kou in de winter, én tegen warmte in de zomermaanden. Daarnaast hebben we ook nog kousen van een mengsel van katoen en zijde, die vaak onder een smoking wordt gedragen. En wat dacht je van onze kousen met een shadow erin, waarbij een contrastkleur zichtbaar wordt wanneer je de kous draagt.

 

Bestel vandaag nog

Wil jij ook goed voor de dag komen op kantoor of er lekker warmpjes bijzitten deze winter? Bekijk ons assortiment kniekousen dan eens. Als je ze nú bestelt, heb je ze binnen één à twee werkdagen in huis.

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden