Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Zo verzorg je je sokken

Published on 27 f, 2023
Zo verzorg je je sokken

Italiaans betekent kwaliteit tot in de puntjes. Italiaans betekent dat elk detail is doordacht. Maar het betekent ook dat je waarde hecht aan dat wat je hebt, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Daarom maken we bij Carlo Lanza herensokken die meegaan en mooi blijven. Maar zodra ze in jouw handen zijn, zul jij daar óók je steentje aan moeten bijdragen. Zo doe je dat!

Handle with care

Het is geen geheim dat de herensokken van Carlo Lanza comfortabel zijn, maar dit betekent ook dat ze met zorg moeten worden behandeld. Ze zijn zeker geschikt voor dagelijks dragen, maar vooral bij het wassen is het belangrijk om de kwaliteit van de sokken optimaal te behouden.

Wassen op kleur

Eindigt alle was bij jou in dezelfde mand? Of belandt het ergens in een hoek van de kamer, op een willekeurige stoel? Dat is natuurlijk geen probleem, maar wanneer je de te wassen items verzamelt om de wasmachine aan te zetten, is het belangrijk om extra op te letten. Probeer de sokken te wassen met items die ongeveer dezelfde kleur hebben. Je kunt je was meestal verdelen in wit, gekleurd en donker. Bijvoorbeeld, gele sokken was je met de gekleurde was, grijze sokken met de donkere was. Handig, toch? Zo voorkom je dat je sokken afgeven op andere kledingstukken en van kleur veranderen, en vice versa.

Wastips

Om het 'lekken' van kleuren helemaal te voorkomen, kun je aanvankelijk een kleurvangdoekje in de trommel van je wasmachine doen, zeker de eerste paar keer. Daarnaast is het aan te raden om handdoeken volledig apart te wassen om te voorkomen dat pluisjes op je sokken terechtkomen. Hier zijn nog enkele tips:

  • Was je sokken op maximaal 30 graden. Over het algemeen zijn je sokken, en kleding in het algemeen, beter af met een langer programma op een lagere temperatuur dan met een kort, heet programma.
  • Was je sokken binnenstebuiten.
  • Laat je sokken aan de lucht drogen en gebruik geen wasdroger.
  • Gebruik niet te veel waspoeder, omdat je wasmachine dit mogelijk niet volledig kan afvoeren en de poeder in je kleding kan achterblijven.

Draagtips

Loop niet alleen op je sokken, want dat zal de slijtage versnellen. Als je thuis je schoenen uittrekt, zorg dan dat je een paar pantoffels of slippers bij de deur hebt staan. Dit is niet alleen beter voor je sokken, maar ook nog eens heerlijk comfortabel! Verder is het belangrijk om je teennagels relatief kort te houden, zodat je geen gaten in je sokken maakt met scherpe randjes.

Houd ze mooi!

Met deze tips geniet jij zolang mogelijk van zachte, comfortabele herensokken. Toch tijd voor een nieuw of extra paar? Kijk gerust eens rond in onze webshop!

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden