Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

De kunst van het combineren van sokken en schoenen

Published on 29 f, 2023
De kunst van het combineren van sokken en schoenen

Kunst zit hem in de details. Het is de parel die ‘Het Meisje met de Parel’ en het zijn de gezichtsuitdrukkingen en houdingen van de schutters die ‘De Nachtwacht’ tot leven brengen. En een prachtige, uniforme outfit – dat zit hem in de accessoires. De ring(en), het horloge én de sokken.

Kleuren combineren

Waar in een paar zwarte herenschoenen een donkerblauwe of bordeaux sok juist heel elegant is, breekt een zwarte sok in een witte schoen (of omgekeerd) de look juist heel erg op. Dit zit hem in het vinden van kleuren die ongeveer in dezelfde hoek van het kleurenpalet zitten. Het advies is hierbij meestal om de sok te matchen met de broek, niet met de schoen. Combineer je de juiste kleuren, dan laat je de benen zelfs langer ogen, doordat je een uniforme kleur voert over het hele been.

Smaken verschillen

Als je dacht dat herensokken een onveranderlijk mode-item zijn, dan zit je ernaast. Waar hoge, witte sokken in sandalen of lage sneakers eerder écht niet konden, zie je het plots ineens steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Maar smaken verschillen natuurlijk. Misschien vind je het leuk om een vrij strakke outfit te combineren met een grappig, meer casual sokje. Experimenteer gerust en kijk wat bij jouw stijl past.

No-show herensokken

Misschien wil je je sokken helemaal niet zien, maar wil je ook niet dat je hak langs de achterkant van je schoen schuurt. Bijvoorbeeld in een zomeroutfit, wanneer je je sneaker wil paren met een korte broek, of je lange broek met een loafer. Dan zijn sneaker en no-show herensokken een goed idee. Deze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor loafers, lage sneakers en lage, nette schoenen.

Textuur

Het voelt als een klein detail, maar als je erop gaat letten, is het best logisch: de textuur van je sokken doet ertoe. Je kunt je voorstellen dat dikke sneakersokken niet mooi passen bij de meeste schoenen en ook niet écht lekker lopen. Mooi, glad katoen raffineert je look voor een kunstwerk van een outfit. Met een comfortabel elastiek aan de bovenkant ben je bovendien verzekerd van een sok die niet afglijdt. Stylish én comfortabel!

Kunst in perfectie

Een zorgvuldig samengestelde outfit pik je uit elke awardshow op televisie, elke bruiloft waar je bij bent. Je ziet zo of er over een outfit nagedacht is, of alles klopt en werkt met elkaar. Door de moeite te steken in de details (zoals je sokken) en daar zorg voor te dragen, presenteer jij je als je beste zelf – keer op keer. Wat een kunst.

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden