Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Het belang van de kwaliteit van je sokken

Published on 17 f, 2023 Door Carlo Lanza
Het belang van de kwaliteit van je sokken

Veel te lang waren sokken, en dan met name de herensok, het ondergeschoven kindje in het modebeeld. Aan de ene kant is het logisch dat de fashionindustrie zich concentreert op onze bovenkleding. Dat is immers het eerste wat opvalt. Je ziet niet wat daaronder zit, vooral als je een pantalon draagt. Maar aan de andere kant is het wel erg belangrijk dat je voeten gezond en in conditie blijven. Ze moeten immers de hele dag je gewicht dragen en je van A naar B brengen. Naast je schoenen hebben dan ook je sokken een belangrijke taak als het gaat om je voeten.

De ene sok is de andere niet

Sceptici zullen beweren dat kwaliteit niet uitmaakt: een sok is een sok. Toch is dat beslist niet waar. Sokken van slechte kwaliteit kunnen ruw en schurend aanvoelen op je huid. Ze kunnen niet goed passen, te strak zitten of juist afzakken wat allemaal kan leiden tot irritatie of blaren. Wanneer het materiaal voor een slechte vochtafvoer zorgt, is de kans groot dat je zweetvoeten of zelfs voetschimmel ontwikkelt.

Goedkoop is duurkoop

Ben je nog niet overtuigd? Sokken van slechte kwaliteit hebben de neiging om sneller te slijten. Ze mogen dan in eerste instantie goedkoper zijn dan kwaliteitssokken, maar wanneer je regelmatig nieuwe exemplaren moet aanschaffen omdat je oude kapot zijn, zou je op jaarbasis misschien weleens duurder uit kunnen zijn. Mogelijk houden de gebruikte materialen je voeten in koudere periodes niet goed op temperatuur of zorgt de slechte kwaliteit ervoor dat kleuren door het wassen snel vervagen.

Sokken van Carlo Lanza

Onze herensokken, de sokken van Carlo Lanza, mogen zich scharen onder de kwaliteitssokken. Niet voor niets is dit merk in steeds meer toonaangevende herenmodezaken, maar ook in kleinere boetiekjes met exclusieve Italiaanse kleding, in binnen- én buitenland te koop. We maken gebruik van luxueuze en duurzame stoffen zoals merinowol en zijde die bekend staan om hun zachtheid, ademend vermogen en vochtafvoerende eigenschappen. Ze houden je voeten de hele dag comfortabel en fris. Je ondervindt geen irritatie of wrijving, want de naden zijn perfect afgewerkt. Dit wordt ook wel 'handgeketteld' genoemd. Bovendien zijn onze Egpyisch katoenen sokken gemerceriseerd. Dit is een veredeling van het katoen, waardoor er een mooie glans over de sok komt. En, ook niet onbelangrijk, al onze sokken behouden hun pasvorm en kleur, zelfs na talloze wasbeurten.

Italiaans design

Heb je het over Carlo Lanza, dan heb je het over vakmanschap en aandacht voor detail. Italiaans design en elegantie. Een must-have en ware ervaring voor elke stijlbewuste man. Daarbij maakt het niet uit of je op zoek bent naar een klassieke effen sok voor een formele outfit of dat je je casual look wilt benadrukken met opvallende patronen en/of kleuren. Alles volgens de laatste modetrends. Een perfecte balans tussen klassiek en eigentijds.

Ook online verkrijgbaar

Het kleurenpalet van onze sokken is enorm – we hebben maar liefst 140 verschillende varianten – en daarom zijn er altijd tinten of dessins die perfect passen bij jouw outfit. Is er geen zaak bij jou in de buurt waar onze sokken verkocht worden? Je kunt onze kwaliteitssokken ook op onze website bekijken en online bestellen.

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden