Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Trip naar Italie

Published on 1 f, 2022 Door Carlo Lanza
Trip naar Italie
Onrustig
Al langere tijd voelde ik dat ik een gevaarlijk spel aan het spelen was, zakelijk gezien dan. Gevaarlijk in de vorm van continuïteit voor mijn sokkenmerk. Je gehele productie ophangen aan 1 partij, waarbij je geen aandeel of belang in het bedrijf hebt, is risicovol.

De afgelopen maanden ben ik gericht bezig geweest om te zoeken naar nieuwe partners die net zulke goede sokken kan produceren als mijn huidige partner. Inmiddels kan ik zeggen dat die zoektocht succesvol is geweest. Uiteraard met een Italiaanse partner, want Carlo Lanza sokken moeten in Italië gemaakt worden (vind ik).
 
Roadtrip
De afgelopen dagen zijn we dan ook in Italië geweest om o.a. deze fabriek te bezoeken en persoonlijk kennis te maken, zoals het hoort met Italianen. Ik zeg 'we' omdat ik deze reis samen met mijn vrouw en oudste dochter heb gemaakt. 4 dagen, 3 nachten en bijna 3000 km rijden. Ik vond dat ik dat niet kon maken richting de 2 kleinste Lanza's. Achteraf gezien was dit heel waardevol, vooral ook omdat mijn oudste dochter - die 11 jaar is - wel wat extra aandacht kon gebruiken. Wat beter te doen dan een ouderwetse roadtrip!?
 
We zijn in die 4 dagen naar het geboortedorp van mijn bet overgrootvader geweest (Pinzolo, een geweldig dorp in de Dolomieten). Vervolgens naar Garda en Como. En tussentijds ook nog mijn eigen straat bezocht, in de buurt van het Iseo-meer. Een fantastische trip die zakelijk gezien succesvol was, maar vooral ook privé. Want je kunt wel dubben over continuïteit in een zakelijk perspectief, privé is dat nog veel belangrijker.
 
Toekomst
Regelmatig bedenk ik wat ik nog allemaal wil bereiken in het leven op zakelijk gebied, maar ik heb destijds ook de keuze gemaakt om vader te worden. En mijn kinderen maakt het volgens mij niet uit of ik nu een succesvol merk uit de grond stamp of niet. Die willen dat ik er voor ze ben. Ik moet zeggen dat ik dat persoonlijk best een uitdaging vind om daar evenwicht in te vinden. Sterker nog, ik vind dat heel moeilijk. Toch weet ik dat ik liever als goede vader herinnerd wil worden, dan als succesvol ondernemer. Ik werk er trouwens dagelijks wel hard aan om beide te bewerkstelligen natuurlijk ;).

Buona giornata,
Carlo Lanza
 

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden